Publiktävlingar (ROC)

Rocky Orienteering Circus - ROC - är öppna orienteringstävlingar för publik och besökare.

Kartorna här nedan innehåller vägbeskrivningar till de olika arenorna. Klicka på miniatyren för att se kartorna i fullt format.  

Arena Strömsvallen & Strömstad City
ROC 1 & 2
VagvisningStromstad

Arena Tanum
ROC 3 & 6
VagvisningTanum

Arena Strömstad East
ROC 4 & 5
VagvisningBuar

Arena Saltö
RTOC PreO 1
VagvisningSalto

Arena Tolvmanstegen
RTOC PreO 2
VagvisningTolvmanstegen
 

 

 

 

Rocky Orienteering Circus är samlingsnamnet på WOC:s publiktävlingar med kompletta tävlingsklasser och öppna motionsbanor för alla. Namner ROC är inspirerat av Bohusläns granitklippor, mycket feststämning och avdramatiserad tävlingsform. 

Läs mer...

ROC har fått sitt namn av

  • Rocky (sv. klippig) - Klipporna och berghällarna som är Bohusläns signum.
  • Orienteering - Sporten som vi älskar.
  • Circus - Som kringflyttande nöjesfält med glädje, feststämning och uppvisande av världsartister.

ROC innebär att det finns tillfälle för alla, unga och gamla, tävlingsorienterare och nybörjarmotionärer, att testa orientering i eller nära VM-terrängen, under hela VM-veckan eller bara vid ett enstaka tillfälle.

I samband med sprintdistanserna i VM går ROC-tävlingarna i stadsnära terräng i utkanten av Strömstad. När VM-cirkusen flyttar till Arena Tanum för medeldistans avgörs ROC under två dagar i samma jungfrueliga orienteringsmarker som världsmästerskapen. De två avslutande ROC-etapperna delar arena med VM:s långdistans och stafett i vildmarken väster om Idefjordens innersta del. Både här och i Tanum består tävlingsområdet av variationsrik vildmarksterräng med begränsad mänsklig påverkan. Aldrig förr använd för orienteringstävlingar!

Det finns även öppna tävlingar i samband med VM i precisionsorientering – WTOC – World Trail Orienteering Championships. Deltagarna på dessa kommer förmodligen få den häftigaste naturupplevelsen av alla, dels i naturreservatet Saltö och dels i det fjälliknande Tolvmanstegen, med utsikt över Skagerack och norska fjällen.